Po praėjusią savaitę vykusio ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus apsilankymo Marijampolėje ir pasitarimo pas ministro pirmininko kanclerį Marijampolės miesto savivaldybės atstovai sutiko su projekto „Rail Baltica“ įgyvendinimo sąlygomis.

Taip pat buvo sutarta, kad, žymiai padidėjus krovinių srautui per Marijampolę ir dėl to kilus problemų, bus imtasi atitinkamų priemonių siekiant neutralizuoti neigiamus padarinius (kartu išnagrinėjant ir aplinkkelio krovinių vežimui tiesimo galimybes). Tuo tikslu bus rengiama speciali studija, skelbia Ministro pirmininko spaudos tarnyba.

„Rail Baltica" projektui yra suteiktas valstybei svarbaus ekonominio projekto statusas. Pagal Vyriausybės patvirtintą veiksmų planą iki 2013 metų pabaigos europinės vėžės geležinkelis turi pradėti visiškai funkcionuoti ruože Lenkijos ir Lietuvos valstybių siena–Marijampolė–Kaunas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją